Nyt spisested på Holmen – Spisehuset 56°

Anbefalinger 15. marts, 2012 2 Kommentarer

I flere år har ægteparret Kirstine og Kenneth Ellegaard drevet restauranten Frederiks Bastion på Holmen.  Nu har de – 300 meter derfra – åbnet et nyt spisested, som hedder Spisehus 56°. Det nye spisehus ligger i Charlotte Amalies Bastion, et gammelt ammunitionslager fra 1744.

Kirstine og Kenneth Ellegaard inviterede mig i anledning af åbningen på en middag for at vise, hvordan man spiser i Spisehus 56°. Det er sjældent, at jeg bevæger mig ud til Holmen, så dette var en oplagt mulighed for at gøre det.

Et lille indstyk af indretningen i den gamle bastion.

På den ene side ligger Holmen ude i et nærmest øde område, og på den anden side tæt på Operaen og Københavns havn. Spisehus 56° ligger hyggeligt afsides i den gamle hvidkalkede bastion, som er yderst charmerende og hyggeligt indrettet. Stilen er nordisk med gamle træbjælker, lammeskind over stoleryggene og rustikke møbler. Det er helt i tråd med maden, som tager udgangspunkt i det nordiske køkken, og det gør de faktisk rigtig godt. Der serveres veltilberedt, forholdsvis simpel mad, som virkelig smager af noget, og som gør dig mæt og tilpas.

Læs også: Anmeldese af noma

Prisen er bestemt også værd at nævne. Deres skiftende tre-retters sæsonmenu inklusiv tre glas vin og stempelkaffe koster 450 kroner, så der er basis for, at unge mennesker kan tage hinanden i hånden og hoppe på cyklen – af sikkerhedsmæssig årsag måske i omvendt rækkefølge – ud til Holmen. Går turen derud med henblik på at skulle i Operaen, tilbydes en operamenu med to retter for 198 kroner – eller snuppe tre retter inklusiv to glas vin og stempelkaffe for 350 kroner. Det kræver blot, at du er ude igen senest 19.45. Herudover har stedet a la carte med rustikke retter til både aften og frokost.

Herunder følger billeder af det, vi fik at spise, så du kan få et indtryk af, hvad spisehuset byder på. Der er her ikke tale om en anmeldelse, men en anbefaling skal lyde herfra.

En appetizer med laks, maltjord og rygeostcreme. Klassisk og velsmagende.

Stegt lyssej med jordskokker i forskellige teksturer og rigelige mængder brunet smør.

Langtidstilberedt culottesteg, spidskål og perlespeltotto med Vesterhavsost. Normalt har jeg fået culottesteg, som er stegt i kortere tid og serveret rosa, men dette fungerede sublimt.

Tre danske oste med smørstegt rugbrød. Ostetallerken er et tilvalg til menuen.

Fortolkning af klassisk æblekage, her med letkogt æblemos, ristede kornflager, havtorn og mælkemousse.

Kaffe – i nordisk stil med sælskind – og petit fours

Læs anmeldelser fra feinschmeckeren her.