Kødbyens Mad & Marked – ambitiøst madmarked i København åbner til april

Anbefalinger, Begivenheder 19. januar, 2015 0 Kommentarer
Der gemmer sig glimrende kokkerier bag den beskedne facade i Kødbyen.
Restaurant KUL er en af hovedattraktionerne i Kødbyen, og nu får de spændende selskab i form af et nyt madmarked.

Der har været en del forlydender om, at 2015 ville blive året, hvor København ville få endnu et madmarked, og nu står det fast, at et nyt et af slagsen åbner i Kødbyen d. 4. april. Navnet er Kødbyens Mad & Marked, og ambitionen er at lave en markedsplads, hvor både stadeholdere og besøgende kan have råd til at være. Stadepriserne bliver 625 kroner inklusiv moms for stader med ferske varer, mens stader, der sælger færdigtilberedt mad, må slippe 750 kroner. Mens Torvehallerne tager helt, helt andre priser, som afskrækker mange små producenter, indbyder Kødbyen dermed store som små til at tage del i markedet.

Læs også: Restaurant KUL – ny yndling i Kødbyen

”Vi vil lokke oplandets gode bondemænd og -koner til byen, og vi vil give alle københavnere, spæd, ung og gammel, et marked i øjenhøjde efter deres behov. Vi er både glade og ydmyge over at få lov til at skabe en oplevelse, der kan komme til præge København positivt i årene fremover” udtaler Simon Bacon Aldinger Kullegaard, der sammen med Christian Lundgaard Astorp og Jacob Uhd Jepsen står bag Kødbyens Mad & Marked.

Læs også: Restaurant Gorilla kunne ikke stå for presset

En anden fordel for de små producenter er, at man kan nøjes med at leje en stadeplads for helt ned til en enkelt dag for på den måde at sikre, at det er sæsonens råvarer, der er i centrum. Der er plads til 70 stadeholdere, og markedet vil finde sted hver lørdag fra 10-18 mellem d. 4. april til d. 26. september. Uden for denne periode vil der være åbent på bestemte datoer, således at eksempelvis juleglæden og –handlen kan finde vej til Kødbyen.

Folkene bag definerer Kødbyens Mad & Marked således:

”Et marked, som bliver et samlingspunkt for hele byen og dens madvenner med fokus på råvarer og mad, som kan mærkes, smages og duftes. Det er et marked med stor diversitet, hvor kodeordet er tilgængelighed. Du skal kunne købe det, du skal bruge til din aftensmad uden at skulle i supermarkedet på vejen hjem og du skal kunne spise dig mæt til frokost ved langbordene i markedets hjerte. Kort sagt: den rigtige råvare og det rigtige måltid til den rigtige pris – hver gang.”

Læs også: Bitter oplevelse på Paté Paté

feinschmeckeren.dk ser meget frem til åbningen med store forventninger til arrangørerne og lover at være på pletten, når den finder sted.