Aiko Sushi – gourmet-sushi i Middelfart

Anbefalinger 16. december, 2011 7 Kommentarer

I november var jeg i sommerhus i Middelfart på en lille familieweekend. I den forbindelse blev vi enige om at søge mod det asiatiske køkken. En god ven kunne anbefale Aiko Sushi i Middelfart, og dermed var aftensmaden på plads.

Det, der især vakte min interesse, var, at makkerparret bag Aiko Sushi er Phong Thanh og Patrick Lieffroy, som begge har en fortid på Falsled Kro. Det er Phong Thanh, der driver stedet til daglig, og det er take away, der hovedsagligt arbejdes med.

Efter færdiggjort læretid på Falsled Kro ville Phong Thanh gerne have sit eget sted. Han kommer oprindeligt fra Vietnam, så han har naturlige rødder i det asiatiske køkken, og derfor var han med på ideen, da Patrick Lieffroy foreslog, at de skulle åbne et sushisted. Sushien er dog ikke helt traditionel.

Et bud på en sushi-bakke hos Aiko Sushi. Frisk, farverigt og flot.

”Jeg forsøger at kombinere den klassiske sushi med de elementer, jeg har fået med fra min tid på Falsled Kro – den rene sushi møder det franske køkken,” fortæller Phong Thanh.

Blandt andet skifter han nogle af de asiatiske elementer såsom cashewnødder og soja ud med mandler og æbleeddike. Der bruges rodfrugter, og nogle af saucerne er mayonnaisebaserede. Fra det franske køkken finder man blandt andet en makirulle med foie gras.

Et hurtigt skud af dele af udbyttet på min tallerken. Den orange chilimayo var meget lækker samme med flere af de forskellige stykker.

For Phong Thanh handler det også om at bruge de råvarer, der er i sæson, hvorfor det også er oplagt at bruge de nordiske alternativer, som han kan finde i sin egen have og hos grønthandleren.

”Det er synd at få en masse frost- og tørvarer fragtet hertil fra Asien, når vi har masser af gode, friske råvarer i Danmark. Det er en stor prioritet for mig at bruge så mange friske råvarer som muligt,” fortæller Phong Thanh.

Men hvordan er sushien så? God. Frisk, veltilsmagt og yderst flot og stilrent anrettet. Til de forskellige stykker er der forskellige saucer, som har masser af smag, uden at fjerne fokus fra selve sushien. Personligt har jeg aldrig dyrket sushi i noget stort omfang, fordi jeg ofte finder sushi for ferskt og sterilt, men det er ikke tilfældet hos Aiko Sushi. Aftenens favoritstykke må være Ebi Tempura Big, en sprød tigerreje, avocado, forårsløg, sesam, chili mayo og unagi sauce; hovedsagligt asiatisk inspireret og yderst velsmagende.

Mit favoritstykke denne aften var Ebi Tempura Big, som kort fortalt er en makirulle med tempurastegt tigerreje – meget velsmagende. Foto: Aiko Sushi.

Vi fik følgende til fire personer:

3 stk. Crispy rejer med chilimayo, 37,-

3 stk. Gyoza, 37,-

Sayendo Big Menu (36 stk.), 350,-

Dette var lige i underkanten til fire personer, ikke mindst fordi det smagte så godt. Retfærdigvis skal det nævnes, at vi selv besluttede, hvor meget vi ønskede, og restauranten skal ikke lastes for, at vi ikke bestilte tilstrækkeligt.

Der skal lyde en klar opfordring til folk i nærheden af Middelfart og folk, som krydser byen på deres vej videre. Der er tale om frisk, vellavet sushi med et twist, som på ingen måde ændrer på, at det fortsat er sushi, men inspirationen fra det europæiske køkken giver retterne et dejligt twist.

Aiko Sushi

Østergade 15

5500 Middelfart

Tlf. 64 41 32 00

www.aikosushi.dk

  • Phong

    Hej Rasmus
    Tak for din anbefaling og de rosende ord.
    Det er fedt at der er en som dig der tager på opdagelse i de store og små køkkener. Med dit perspektiv kan det kun blive interessant og følge din blog.
    Mvh. Phong

    • Tak for de pæne ord, Phong.

      Kæmp videre for en bedre madkultur!

      Alt godt,
      Rasmus

  • Christian Schrøder

    Hej
    Jeg kan absolut tilslutte mig de rosende ord om Phongs anretninger, både som take-away og inhouse.

    De der gyosaer uhmm og Ebi Tempura Big har jeg vist også spist nogle af 😉

    Absolut sushi-smags-oplevelse af den bedste slags

    • Hej Christian

      Tak for din kommentar. Jeg kan kun give dig ret i, at gyosaerne er vildt lækre.

      Alt godt,
      Rasmus

  • Det ser virkelig super lækkert ud.. Jeg har ikke været der før, men skal helt sikkert prøves af.. Super fed blog du har dig her 🙂

    • Hej Nicolaj

      Tak for din kommentar. Jeg håber, at du får succes med sushien, og at du vil følge bloggen fremover.

      Mvh
      Rasmus

  • Frankbuck

    Og så har de også en restaurant i Nyborg! Fantastisk høj standard…