Double cream – når piskefløde bliver for mager…

Anbefalinger 20. december, 2011 21 Kommentarer

…har Osted Mejeri en redning klar; mejeriet har benådet det danske folk med et meget smukt produkt. Double Cream er en særligt fedtholdig fløde, der holder en imponerende fedtprocent på 50.

Produktet er som sådan ikke nogen nyhed, men det er det til gengæld, at Rema 1000 er begyndt at forhandle det i halvliterflasker. Da jeg faldt over det i Rema 1000 på Rosenørns Alle, Frederiksberg, måtte jeg have en flaske, og så skulle anvendelsesmulighederne nok vise sig hen ad vejen.

double cream
Den er god nok – der står “50 %”.

Det er glædeligt og forfriskende, at et lille mejeri som Osted Mejeri ikke lader sig overtrumfe at politikernes håbløse fedtskat (ja, nu er min utilfredshed udtrykt), men tværtimod vælger at gøre double cream tilgængeligt for den almindelige forbruger.

Double cream har en viskositet så cremet, at man faktisk skal trykke det ud af flasken. Smagen er endnu mere venlig og rund end i den gængse piskefløde 38 procent, og den har en fantastisk evne til at jævne og give fylde i maden.

Læs også: Havarti – mere end en deform gummibold

Jeg brugte den blandt andet i en traditionel græskarsuppe med stegte kammuslinger og på panden med stegt grønkål, mandler og balsamico. Og – indrømmet – til tider blot udstyret med en ske.

Læs også: Opskrifter på feinschmeckeren.dk

Produktet kan bruges i alle sammenhænge, hvor du normalt bruger piskefløde, hvis du ikke skammer dig –  og det er der ingen grund til at gøre.  Dog er piskefløde at foretrække, når du skal lave en luftig flødeskum. Double cream er ret svær at piske luftig, inden den bliver alt for fast og grynet.

Naturmælk har ligeledes en double cream, ganske vist en 48 procent’er, men det er også pænt. Denne har jeg indtil videre kun spottet i Torvehallerne.

Osted Mejeris version koster 19,95, og så vidt jeg ved, forhandles den kun hos Rema 1000-kæden og i mejeriudsalget i Osted.

Giv double cream et forsøg – du vil ikke fortryde det.

Har du brugt double cream før? Skriv i så fald gerne, hvad du bruger den til.

Se flere anbefalinger her.

  • Extra thick double cream var tilgængeligt i et hvert supermarked i England. Jeg brugte det som creme fraiche. Favoritten var i halverede nybagte crossainter med akaicehonning.

    • Tak for din kommentar, Nanna.

      Man kan kun glæde sig på briternes vegne over, at de har haft meget lettere adgang til dette smukke produkt; jeg forestiller mig, at den slags tæller op på lykkebarometeret.

      Din anretning med croissanterne lyder som en nærende og glædesfremmende spise.

      God jul!

  • Mia Kristensen

    Dejligt “opråb” Rasmus!

    Jeg har primært brug double cream til at piske op til cremer. Man skal lige være lidt OBS, da den virkelig hurtigt danner fedtklumper og bliver til “smør”.
    Jeg lavede denne her til nytår for et par år siden, rigtig skøn!

    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1357/decadent-chocolate-truffle-torte

    Alt godt,
    Mia

    • Tak for din kommentar, Mia.

      Av, den ser dejlig ud. En ægte chokoladekage bør ikke indeholde mel; så er der nemlig plads til mere af det gode 🙂

      Alt godt,
      Rasmus

  • Sådan Rasmus din lille detektiv. Jeg tror vi vil slå et slag for din opdagelse på vores facebook-side

    Glædelig (fed) jul!

    • Tak, Anders – det vil jeg se frem til.

      Du og de andre gastromænd ønskes ligeledes en glædelig jul.

  • Henrik Thomas-Poulsen

    Double cream er også at finde i et hvert supermarked, her i USA. Og det er tosse godt til madlavning 🙂

  • Faster-Philip

    Den har dog været at finde en stund i torvehallerne fra naturmælk – men enig det er et vidunderligt prægtigt stykke mejeri produkt 😉 det er som fløde i 3D

    • Hej PX (måske skal jeg til at kalde dig Mr. Sherry?)

      Ja, som jeg skriver, forefindes Naturmælks version i Torvehallerne, men disse er trods alt forbeholdt de få, så jeg finder det meget glædeligt, at en tilgængelig butik som Rema 1000 har taget dem ind.

      3D-beskrivelsen er lige i skabet!

  • Kingo

    Inco har også double cream – mener det er Osted mælk.

    • Barolo IF

      Det er det, bare i en 1 liters flaske.

  • Vi brugte douuble creme og extra thick double creme da jeg arbejdede som kok i London. Det kunne også købes i et hvert supermarked. De har det godt i england :o)

    Vi brugte det til bl.a til citrontærte, clafutis, supper og stuvning.

    Ellers må jeg bare sige godt gået med at finde det i disse “fedt” tider.

    • Tak for din kommentar, Lars.

      Englænderne ER bare en anelse mere forkælede på det punkt. Jeg kan sagtens se double creams berettigelse i de retter, du nævner – det kan heller ikke gå helt galt ved brug af dette smukke produkt.

      /Rasmus

  • Dejligt, at der efterhånden er et marked for double cream i Danmark. Herligt at se de mange former for anvendelse, som de øvrige kommentarer lægger op til .Jeg har netop hørt, at mine kolleger i Arlas butik i Torvehallerne også er begyndt at forhandle produktet. Blot til info.

  • Louise

    Jeg tænkte på at lave jordbærcreme på double creme. Men kan double creme laves til flødeskum eller er der nogle andre regler for det? Udover fedt%, hvad er så forskellen på det? Ville man kunne bruge det til det samme som almindelig 38%?

    • Louise

      Btw… Jeg kan se du skriver, at den kan være svær at piske luftig, men måske man kan fortynde den en smule med 38%. Jeg synes bare den på 38% kan blive lidt for våd, når man laver jordbærcreme

      • Feinschmeckeren

        Hej Louise

        Tak for din kommentar. Det lyder dejligt, at du vil gøre din jordbærcreme endnu bedre. Umiddelbart er min erfaring, at Osted Mejeris double creme er tykkere i konsistensen end Arla Unikas, så måske er det værd at prøve sidstnævntes, hvis du kan få fingrene i den (butikken ligger i Torvehallerne). Prøv at piske lidt ad gangen, og se, hvad der sker. Alternativt er det en god løsning af tilsætte lidt piskefløde.

        Held og lykke!

  • Sofia

    Hej
    Jeg faldt lige over dette indlæg, jeg vil gerne bruge det til en salted caramel.
    Men jeg tænkte på hvor meget koster det?

    • Rasmus Palsgård

      Hej Sofia

      Det er en god ide at bruge den til det. Desværre eksisterer Osted Mejeri ikke længere, men Arlas Unika-serie producerer en creme double, og det samme gør Naturmælk. Unikas forhandles i Torvehallerne, og jeg ved, at Salling også fører Naturmælks. Håber, at du kan bruge mit svar og held og lykke med din saltkaramel.

      Venligst
      Rasmus

    • Rasmus Palsgård

      Prisen er i övrigt cirka 30 kroner for en halv liter.

  • Steen

    Hvordan fremstilles Double Cream egentlig. Jeg har selv prøvet at skumme fløden fra upasteuriseret/uhomogeniseret gårdmælk fra stalddørssalg, og mere ren fløde kan jeg ikke forestille mig, men jeg synes kun den minder om alm. piskefløde i konsistensen, så hvordan opnår man double cream, endsige extra thick double cream?